Historien bakom marknaden av binära optioner

Av Thursday, May 16, 2019 No tags Permalink 0

Att handla med binära optioner är enkelt, vi behöver bara koppla våra datorer eller mobila enheter, besöka mäklarens hemsida och utföra en transaktion. Med all denna teknik tillgänglig för oss, är det mycket lätt att glömma hur den binära optionsmarknaden faktiskt började och hur långt vi har kommit från de allra första dagarna av denna marknad uppkomst.

De första optionskontrakt som såldes för ungefär 40 år sedan var konventionella alternativ som handlades på basis av positioner “in the money” eller “out of the money”. Detta motsvarar dagens binära optionskontrakt där handlare kan vinna eller förlora pengar på affärer. Orden binära optioner betyder bokstavligen ett alternativ med två utfall (ITM eller OTM ).

binara_optioner

De första dagarna

Binära options handel började inte 2008 som vi läser från många källor, men började faktiskt i början av 70-talet när stora företag började handla på aktiemarknaden. De utväxlades mellan köpare och säljare direkt på plats. Som det handlades på OTC-marknaden ( vilket var i stort sett oreglerad ), fanns det inga regler eller standardiserade regler överhuvudtaget. Likviditeten var mycket låg, och som en följd av brist på någon form av tillsyn, var det en fråga om näringsidkare förutsatt stor risk i handeln av dessa instrument. Individer kunde inte handla med dessa exotiska alternativ som då var illikvida och otillgängliga.

Ingången till Chicago Board Options Exchange ( CBOE ) som ett sätt att ge ett standardiserat utbyte mot handel med konventionella alternativ började utöva en ny typ av inflytande i den binära optionsmarknaden. Med behovet av att förhindra marknads överträdelser och fastställa nya sätt att övervakning och kontroll av handel i OTC-marknaden, har Alternativ Clearing Corporation ( OCC ) skapats.

De började att formulera riktlinjer för genomförandet av binära options handel på OTC-marknaden, särskilt på säljarens sida. Men handel med binära optioner görs fortfarande av institutionella investerare, som hade ekonomiska muskler att handla här utan hävstång och illikvid marknad. Eftersom internet inte var tillgänglig på den tiden, så stannade det på detta sätt under många år.

Detta fortsatte fram till 2007 då en ändring av handelsregler föreslogs till Securities and Exchange Commission av OCC. En av de regeländringar var att avreglera den binära optionsmarknaden att tillåta privat deltagande, precis som Forex marknaden hade varit i mitten av 90-talet. Dessutom föreslogs det i de regeländringar var att föra handel med binära optioner från OTC- marknaderna till mer traditionella ekonomiska utbyten, och att separera handel med binära optioner från andra former av alternativ, vilket gör dem till en annan klass av finansiella investeringar.

Fram till 2008, den globala finanskrisen drabbade och orsakade stora börser att kollapsa. Den privata och institutionella investeraren har lidit stora förluster. Denna situation satte press på SEC att påskynda godkännande av ändringar i den binära options marknaden, så att de skulle kunna erbjudas som ett finansiellt instrument med en lägre riskprofil till privata investerare. CBOE godkändes därefter att börja erbjuda binära optioner som allt – eller -inget instrument med fast avkastning. Binära optioner blev ett finansiellt instrument som började handlas på börsen. Vid denna tid, handel med binära optioner var fortfarande inte tillgängliga på nätet.

Inom ett år, populariteten av den nya produkten har skapat en möjlighet för online – baserade mäklare för att komma in på marknaden. Den nya formen av binära options handel var lite annorlunda än den som erbjudits hittills. Till skillnad från börsen erbjuds binära optioner där investerare svarar för köp och försäljning av avtal, med utbyte som enbart tillhandahåller en standard.

I dag utgör internet en överväldigande stor andel av alla globala binära optioners verksamhet.

På grund av det faktum att online binär handel inte har haft något reglering, har online binära optioner förvärvat ett dåligt rykte under det senaste tre år. Många mäklarfirmor är oreglerade, olicensierade och i huvudsak är både spelare och domare på samma spelplan.

Situationen är dock förändrad. Som ett resultat av ett stort antal klagomål från näringsidkare som har varit på den mottagande änden av många vassa praxis av mäklare, myndigheter i vissa av de länder som nämns ovan har trätt in för att om-klassificera binära optioner som finansiella instrument och utsätta dem för samma tillsyn som andra finansmarknaderna är utsatta för. I Cypern, Japan, Malta och Australien, har regleringsorganen antingen utökat sin omfattning av verksamheten eller nya regulatorer har bildats för att genomföra reformer på marknaden.

Den Cypern Securities and Exchange Commission ( CySEC ) har satt en tidsplan för alla online binära optioner mäklare för att få en licens. Malta har fört binära optioner inom ramen för myndighetstillsyn av dess finansiella tillsynsmyndigheter, har Japan infört stora förändringar på hur binära optioner handlas, och Italien har vidtagit åtgärder för att blockera IP-adresserna för mäklare som är oreglerade i Europa.

Slutsats

Resan av binära optioner har varit en ständig utveckling till det bättre. Nu kan handlare handla binära optioner med bättre garanti för säkerheten för sina fonder. Mobil handel har införts av många mäklare. Nyare optionskontrakt är under utveckling. Automatiserad handel börjar få fäste på marknaden. Vi kan bara förvänta oss mer positiva förändringar under de kommande åren.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *